Aparatură

Scanner 3D

Scanner 3D Dentar - Laborator Tehnica Dentara Stomalux, Iasi

Toate restaurările protetice din laboratorul nostru sunt realizate prin scanare și proiectare digitală, în special cu scanerul Up3D Up300, care este considerat unul dintre cele mai bune scanere pentru imagini de înaltă calitate.
Acest lucru ne oferă, de asemenea, capacitatea de a accepta (STL) fișierele digitale, de la stomatologii care folosesc scanere intraorale dentare.

Imprimantă 3D

Imprimanta 3D Dentara - Laborator Tehnica Dentara Stomalux, Iasi

Oferim servicii de printare 3D pentru medici stomatologi, precum și pentru alte laboratoare. Cu imprimanta 3D Asiga MAX X suntem capabili să oferim modele exacte, ghidaje chirurgicale și dispozitive provizorii plecând de la imaginea digitală intraorală, la o precizie uimitoare.
Fie că avem nevoie de un model pentru o restaurare cu straturi foarte estetice multi-pulbere sau un de model pentru aparatele ortodontice, capabilitățile de imprimare 3D din laborator oferă posibilitatea unui flux de lucru digital care aduce beneficii directe comunității dentare.

Sistem CAD/CAM

Sistem CAD CAM - Laborator Tehnica Dentara Stomalux, Iasi

Folosind sistemul CEREC MC XL, nu mai este nevoie de amprentare. Trimiteți imaginile la laboratorul nostru cu un singur clic și contactați-ne pentru a discuta despre nevoile specifice ale pacientului. Tehnicienii noștri cu experiență, vor crea un model care veți descoperi că este cu mult mai precis decât utilizarea amprentelor dentare.
Aceste modele pot fi folosite pentru a face orice fel de restaurare dentară, inclusiv coroane. Modelele pot fi folosite cu orice material – zirconiu, aur și porțelan.

Colaborăm îndeaproape cu partenerii noștri de la Centrul de Frezare și Sinterizare Stoma-Mill, astfel încât serviciile și dotările laboratorului nostru se pot extinde și la următoarele:

Frezare CAM

Frezare CAM - Laborator Tehnica Dentara Stomalux, Iasi

Centrul de frezare și sinterizare este echipat cu mașini de frezat CNC Yenadent D15. De mai mult de doi ani, întreaga producție a laboratorului nostru a fost digitalizată, iar modul tradițional de fabricare a protezelor dentare a fost înlocuit cu tehnici moderne și de precizie înaltă pe care tehnologia dentară digitală le poate oferi. Cu echipamentul nostru, putem modela metal, zirconiu, ceară, PMMA, pentru a realiza cadre pentru restaurări fixe. Mai mult decât atât, oferim o mulțime de soluții pentru cazurile de implanturi, fie din CoCr, fie din zirconiu, precum și abutmenturi personalizate pentru restaurări cimentate.

Sinterizare laser

Sistem CAD CAM - Laborator Tehnica Dentara Stomalux, Iasi

Procesul de sinterizare laser (Topire Selectiva cu Laser/Selective Laser Melting) este o metodă generativă de producție în care componentele dorite sunt construite pe bază de date 3D, iar componentele metalice fabricate prin aceasta metodă sunt complet dense, fără deformări, fără defecte și nu necesită tratamente ulteriorare pentru a obține piesa finală.
Prin procesul de sinterizare laser, coroanele dentare sunt construite strat cu strat în formă tridimensională.

Orlas CREATOR este ideal pentru producerea directă a punților, coroanelor, bracketurilor, corzilor și implanturilor utilizând materiale dentare aprobate de industrie, cum ar fi Cromul Cobalt (CrCo). Acest material prezintă combinația potrivită de duritate, protecție împotriva coroziunii și biocompatibilitate pentru aplicațiile dentare.

Laboratorul de Tehnică Dentară Stomalux se aprovizionează cu echipamente pentru laborator și aparatură tehnică dentară prin intermediul P&C Dental.